Afandou - Rhodos

Afandou
'Afantou-Bay in Greece' - Rhodos
'Afantou-Bay in Greece' Harald Lueder / Shutterstock

Afandou er en av de eldste landsbyene på Rhodos og glimrende hvis du ønsker en ferie som får deg til å føle deg... lat og lykkelig. Den er bygget i den naturlige gropen mellom tre åser for å være usynlig (på gresk 'afando', hvor det har navnet sitt) fra sjøen og dermed beskyttet fra sjørøvere. Langs stranden i landsbyen ligger det en moderne golfbane (med 18 hull) en av de beste i Hellas. Den er berømt over hele verden fordi den er designet av den velkjente arkitekten Donald Harradine, som også har designet et stort antall golfkøller. Besøkende kan se monumenter og eldgamle graver overalt. Kirker som jomfru Maria-kirken og jomfruen av Katholiki med sine utrolige veggmalerier, datert tilbake til 1600-tallet er også å se. Dersom du skulle være her i august, kan du få med deg den store kirkefesten.

Denne landsbyen er også berømt for sin enorme, organiserte strand (5 km) med krystallklart farvann og småstein. Her trenger du ikke å bekymre deg for om stranden er overbefolket eller for å legge håndkleet ditt nærme en annen person, fordi her er det plass til alle! Sporter som vindsurfing og andre er tilgjengelige for alle besøkende. På enden av den stranden kan man finne en annen strand kalt Traganou (men kun en liten del av stranden er organisert). På venstre side av Traganou er det mange huler som eventyrelskere kan utforske. Kun 7 km unna Traganou, kan du gå en tur på Seven Springs. Det er en flott plass med masse furutrær. Området har en elv bestående av syv kilder. Tips: ta med jakke, for her er temperaturen lav.

Afandou (Afantou) beach, Rhodes island, Greece
'Afandou (Afantou) beach, Rhodes island, Greece' - Yiorgos GR / Shutterstock

Hvis alt du trenger er moro, er det bare å besøke sentrum av Afandou. Ta på vanlige klær og dra på restauranter (du må bare prøve Pitaroudia-kjøttboller med kikerter) kafeer, barer, loppemarkeder og gå i butikker. Ikke glem å dra på den fargerike teppeutstillingen, kanskje finner du noe du liker. De lokale sier at noen av teppene er magiske! Hvem vet?

GJØR: Reis med toget fra Afandou og nyt utsikt av den endeløse stranden.

LITE: Svømming er noe av det beste du kan gjøre her, men vær obs på at vannet plutselig blir dypere.
Hoteller og leiligheter i Afandou