Strender på Rhodos – Nyt sjøen og solen

Strender
 - Rhodos
Δημήτρης Ασιθιανάκης

Krystallklart farvann ideelt for svømming, endeløse strender, ekstremsport, rolige strender for romantiske aftener med solnedgang og moro selvsagt. Masse moro! Rhodos har privilegiet av å ha mange og organiserte strender. De mest besøkte og populære strendene ligger på østsiden av øyen, mens de fredeligste strendene ligger på sørsiden.

Den mest kjente stranden på øyen er den i byen Rhodos. Nummer to på listen er Ialyssos. Det er en organisert strand med mange hoteller og sportsfasiliteter, en svært vakker lekeplass midt på stranden, og den er dessuten et paradis for vindsurfing. Ixia tilbyr også vindsurfing. Faliraki ligger 12 km unna byen, hvor marineparken 'Water Park' drives. På sørspissen er det en nudiststrand.

View of beach side in Rodos isle in Greece
'View of beach side in Rodos isle in Greece' - thelefty / Shutterstock

Kalithea er en svært kosmopolitisk strand med steiner. Ikke glem Anthony Quinn-stranden eller Afandou med sitt krytallklare farvann. Kolymbia er en ideell strand for familier. Stegna nær landsbyen Archaggelos tilbyr vannsport. Saint Agathi, Kalathos, en uendelig strand på 4km, Xaraki, St.Paul, Lindos-stranden 50 km unna Rhodo by. Pefki, en liten strand med furutrær, Kistari, Saint George, en stille, men utilgjengelig strand, Gennadi som kombinerer sand og småstein, Prasonisi som består av to bukter og kombinerer rolig sjø med luft (ideell for vindsurfing) og Glafyda, en furukledd, steinete strand 72 km unna Rhodos. Kiotari-stranden med sin enorme sand og det stiligste vannsportsenteret på hele øyen, det berømte Kiotari-vannsportsenteret, kan også besøkes. Vlixa-stranden er foretrukket av lokale familier med barn, pga det grunne farvannet.

The beautiful beach at Kalithea Springs in island of Rhodes, Greece
'The beautiful beach at Kalithea Springs in island of Rhodes, Greece' - Yiorgos GR / Shutterstock

Fra Gennadi til Prassonisi, du kan nyte tropiske, øde strender med vegetasjon og sedertre som når helt ut til det turkise krystallvannet.

Kiss of the two seas. (Prassonisi) Rhodes Island. Greece
'Kiss of the two seas. (Prassonisi) Rhodes Island. Greece' - nikolpetr / Shutterstock

Valget er ditt!