Faliraki - Rhodos

Faliraki
'Aerial view at the sea bay' - Rhodos
'Aerial view at the sea bay' Dmitriy Yakovlev / Shutterstock

Faliraki ligger omtrent 15km sør for Rhodos og er en av de destinasjonene i Middelahavet som europeiske tenåringer liker å dra til for å ha det moro og drikke masse. Rett ved ligger Neohori-bosetningen med mange barer, spesielt i Orfanidou-veien, som ble kalt det nye Faliraki. Andre lignende destinasjoner er Malia og Hersonissos på Kreta, Laganas i Zakynthos, Kardamena på Kos og Ayia Napa på Kypros. Faliraki er ett av de mest populære og kosmopolitiske feriestedene på øyen, og kjennetegnes av sine bemerkelsesverdig gode leieforhold for turister.

Moro hele natten!

Ser du etter en spesiell type underholdning har du et stort utvalg å velge fra - karaoke, britiske og irske puber, sportsbarer og diskotek. Du kan også finne roligere barer, men som du vil oppdage er stedet fullt av folk som danser og drikker overalt, selv på stranden og i gatene, så hvorfor ikke du også? Når festen er over, kan du slappe av i en snackbar på stranden. Er du sulten, er det over 60 restauranter å velge mellom av ulike slag, som gresk tradisjonell mat, kinesisk mat, internasjonal mat, eller italienske restauranter. Ser du etter suvenirer er butikkene åpne lenge i Faliraki, og du kan finne det aller meste du kan forestille deg!

Vannpark

Faliraki har en av de største (5 km) og best organiserte strendene i Hellas, med ekstremsport i vannet, som strikkhopping, men også den største vannparken i Europa. Vannparken tilbyr alle besøkende (spesielt barna) forbløffende og spektakulære turer, unike skvettebasseng og vannsklier. På stranden i Faliraki finner besøkende en imponerende gyllen sand, små steiner og grus. Ulike deler av stranden er, som vi allerede har nevnt, svært godt organisert og har mange trendy strandbarer. Noen ganger er deler av strandfronten kun til for kundene. I nærheten av stranden ligger Kathara-stranden med sand og steiner (ideell for nudister), og Ladiko-stranden, kjent som Anthony Quinn-stranden, med den vakre Erimokastro-festningen med ruiner fra en eldgamel mur. Festningen ligger nær sjøen, og er kjent fra filmen 'The Guns of Navarone'.

Lokale attraksjoner inkluderer en arkeologisk lokalitet i Sarantapichos (ligger nær landsbyen Kalithies), som man tror har vært del av et akropolis i den arkaiske peroioden. Du kan også besøke det gamle klosteret til profeten Amos på en ås rett utenfor Faliraki.

Kalithea Hot Springs (varmekilder)

Rundt 5 km nord for Faliraki ligger Kalithea, bygget rundt en bukt full av furutrær. De besøkendes interesse dras mot de varme kildene, som man finner i Vodi Canaveral, kjent som 'Kalithea Therme'. Rødt vann sprutes av kildene. I butikkene i Kalithea Springs, kan du finne ekte varer fra Kalithea, som postkort, hvitvin, rødvin og tradisjonelle søte delikatesser. Du kan også besøke spafasilitetene, bygget under den italienske okkupasjonstiden.

Kalithea spa center building in Rhodes. Greece
'Kalithea spa center building in Rhodes. Greece' - Pavel K / Shutterstock

DO: Få opp adrenalinet ved å prøve et glidefly over nattbyen.

IKKE: Legg deg tidlig. Du kan ha det moro her til morgenen kommer!Det vil du ikke gå glipp av.
Hoteller og leiligheter i Faliraki