Ialyssos - Rhodos

Ialyssos
'View of Trianta, Filerimos, Rhodes, Greece' - Rhodos
'View of Trianta, Filerimos, Rhodes, Greece' BMJ / Shutterstock

Ialyssos (også kjent somTrianta) har vært feriested for de velstående beboerne på Rhodos. Som et resultat av dette er regionen karakterisert av neoklassiske og store herskapshus med palmetrær i. Ialyssos er den største landsbyen på Rhodos. Den 10 km lange stranden er av de mest vindfulle på vestsiden av øyen. Den er ideell hvis du leter etter en strand som kan tilby deg gode svømmeforhold. Midt på stranden ligger det en vakker lekeplass, og hvis du liker vindsurfing er Ialyssos-stranden akkurat som.... Hawaii! Ialisos ligger på nordvestsiden av øyen, 8 km fra byen Rhodos. Besøkende kan her finne mange store hoteller med høy standard og to moderne konferansesentre dersom man ønsker å organisere og/eller være vertskap for internasjonale konferanser.

Sightseeing

Det som er verdt å besøke i Ialyssos, er jomfru Marias dormition church, St.Nicholas-kirken og Zoodohou Pigis. Det bysantinske enkeltcellekapellet til St.Georg av Hostou har flotte freskomalerier fra 1400-tallet. Du kan også besøke Filerimo-fjellet hvor man kan se påfugler vandre med stolthet ved siden av deg, før du tar en kikk på ridderklosteret med det store korset. Sist, men ikke minst, veien til Calvary med 134 trappetrinn, hvor sidene representerte Kristi lidelse.

Området er av betydelig arkeologisk interesse ettersom det har vært bebodd siden førhistorisk tid. I Trianta-landsbyen har man funnet rester av en minoisk bosetning, og mykenske gravplasser har blitt funnet i åsene rundt. Den antikke byen Ialyssos, en av tre store antikke byer på øyen har mange antikke monumenter, fra den bysantinske perioden og ridderperioden. Det er verdt å besøke ruinene til tempelet til Athene Polias. De karakteriske steinutskjæringene på vestsiden er ment å skulle være depoter for gudedyrkelse.

Moro

Vil du ha en avslappende aften, kan du velge blant mange kafeer og restauranter langs kysten, eller du kan besøke butikker med suvenirer og berømte internasjonale merker.

Gjør: Mellom august og september kan du nyte 'Ialisia'. Programmet inneholder elementer av greske tradisjoner med musikk, danser og utstillinger av bøker og malerier.

UNNGÅ: De overbefolkede strendene.
Hoteller og leiligheter i Ialyssos