Informasjon om Rhodos

Informasjon
 - Rhodos
Δημήτρης Ασιθιανάκης

Greske tenåringer husker at Rhodos var drømmestedet for femdagersturer på slutten av skoletiden. Heller ikke de eldste glemmer den kosmopolitiske karakteren og de flotte feriene Rhodos kan tilby. Sannheten er at ridderøyen gjør alle tilfredse! Rhodos er den største øyen i Dodekanesene og ligger på sørøstspissen av Hellas. Den har et flateinnhold på 1398 km², 220 km kystlinje og innbyggertallet er 115 290 (folketelling 2011). Øyen ble oppkalt etter Rodo-blomsten.

Besøl Mandraki slik at du kan gå deg en tur og se på de imponerende italienske bygningene. Stopper du i Rodini-parken får du nydelig utsikt over Ixia-bukten og kan gjenoppleve fortiden i det antikke akropolis. I sentrum av Rhodos kan du føle deg som en ridder ved å gå gjennom middelalderbyen. Fortsett med et stopp i den herlige bukten i Ialyssos. Kos deg med den frodige vegetasjonen i landsbyene Maritsa og Mandrikio. Lindos vil imponere deg, i likhet med sommerfugldalen. I Afandou kan du svømme på den endeløse stranden. Det er også verdt å stoppe i den pittoreske landsbyen Archaggelos. I Kalithea eller Faliraki kan du kose deg med krystallklart farvann og uendelig moro (ja, det varer til morgenen!).

Tradisjonelle produkter fra øyen er frukter, olivener, olivenolje, vin og tobakk. De utsøkte vinene fra Rhodos har så god kvalitet på grunn av den strålende solen og det milde klimaet på øyen. Nylig fikk de tittelen Name of Origin of Superior Quality.

I Rhodos by er det to markeder, en innenfor en mur i gamlebyen og en i nybyen. På jødiske matyrers plass finner du malere som portrettmaler forbigående. I nybyen slutter aktiviteten langs markedet tidlig, men Rhodos er berømt for sitt natteliv.

De fleste nattklubbene ligger i nybyen, fra hotellet The Roses til Ialyssos, mens de såkalt 'etniske barene' er der besøkende kan treffe andre besøkende av samme nasjonalitet. Når det gjelder losjering, er det mange muligheter, fra enkle rom med et godt utstyrsnivå, til fullutstyrte luksusleiligheter.

Nyttige telefonnumre:

Bystat: 22413/61200
Politi: 22410/23849 & 22410/44140 (Turistavdeling: 22410/27423)
Sykehus: 22410/80000
Havn: 22410/22220 & 22410/28888.