Arhaggelos - Rhodos

Arhaggelos
'Rodes, Grécia (Rhodes, Greece) (1)' - Rhodos
'Rodes, Grécia (Rhodes, Greece) (1)' - Attribution: J L C A

Arhaggelos er et av de største og mest pittoreske historiske samfunnene på øyen. Ifølge utgravninger har området vært bebodd siden den tidlige mykenske perioden. Samfunnet ble oppkalt etter erkeengel Mikael, som også er hennes skytshelgen. I nærheten av landsbyen finner du Koumelou-hulen, mens den nærmeste stranden er Stegna, ideell for barn. Den ligger to km fra sentrum Landsbyen har frodig vegetasjon og mange appelsintrær. Xaraki-stranden ligger rett i nærheten. Rolig atmosfære og klart farvann for dykking er Xarakis hovedkarakteristikker. Her kan du få fersk fisk og du kan besøke Feraklou-slottet.

Arhaggelos-eslene

Eslene lever i tusen år kun på Rhodos (landsbybeboerne brukte dem i arbeidet og det ga også prestisje å eie et esel), og er nå på listen over beskyttede dyrearter. Nå for tiden lever det kun seks esler i Arhaggelos-landsbyen, og hvis du ikke visste det, så er de de korteste eslene i verden. Vel verdt en visitt, og husk å ta bilder!

Et rikt utvalg av hoteller, restauranter, vertssteder og barer står klare for å gjøre oppholdet ditt enda bedre. Selv i dag, når området har utviklet seg til ett av de store feriestedene på Rhodos, holder de fastboende ved like tradisjonene til sine forfedre uten å påvirkes for mye av den moderne livsstilen. Innbyggerne i Arhaggelos er også annerledes fra folk du vil møte andre steder på Rhodos. Grunnen er at de stammer fra Kypros og har brakt med seg væremåter og tradisjoner derfra, slik som den kypriotiske dialekten som de har bevart gjennom århundrer.

GJØR: Dra til klosteret i Tsampika på toppen av fjellet, hvor det har blitt registrert mirakler i fortiden. En annen grunn for å besøke det, er den fantastiske utsikten og det pittoreske kapellet.

IKKE: Glem å kjøpe håndlaget keramikk og håndsydde tepper.
Hoteller og leiligheter i Arhaggelos