Gennadi - Rhodos

Gennadi
'Looking back from Prasonisi - Southern Tip of Rhodes' - Rhodos
'Looking back from Prasonisi - Southern Tip of Rhodes' - Attribution: seligmanwaite

Gennadi er en landsby på Rhodos, 63 km unna byen Rhodos. Den har vakre strender og pittoreske hvite hus med store murer og bortgjemte bakgårder (før beskyttet disse murene innbyggerne fra pirater). Her finner man den gamle St.Georgskirken. Gennadi tilbyr sandstrender og bukter, og ligger svært nærme Asklipio, en fjellandsby hvor man kan finne et folkloremuseum og også et middelalderslott.

Landsbyen strekker seg langs hovedveien, og har gode restauranter, små hoteller, leiligheter og små villaer. Strendene med sand eller småstein er organiserte, og det er muligheter for vannsport også. 15 km unna ligger Prasonisi (den grønne øyen), helt ideell for surfere men også for de som vil se et nydelig fyrhus. Besøkende kan finne godt befolkede eller rolige steder for å slappe av på disse endeløse strendene. Etter solnedgang kan du danse til et remixet DJ-sett helt til morgenen. Blir du trøtt har du ingen unnskyldning. Få i deg en forfiskning og fortsett festen!

Denne landsbyen har mange vertssteder som serverer svært smakfull gresk mat. Sett deg ned og drikk ouzo med meze ( en samling av fingermat), eller spis noen av de berømte tradisjonelle greske spesialitetene, som moussaka eller pastitsio. For å fordøye all maten, kan du spasere gjennom de smale gatene og bli vist til St.John-kirken eller St.Anastasia-kirken. Du kan også besøke skogen eller den gamle oljepressen. Kløften i Mala med de små, men utrolige fossefallene, Skoloniti-elven og den kunstige dammen i Gennadi med de små elvene under og med frodige trær og gress rundt, kommer helt klart til å fange oppmerksomheten din og fylle lungene dine med frisk luft. Slett ikke ille!

GJØR: Ta deg en strandfest og oppdag hvordan moro ser ut!

IKKE: Ha med deg bare høye hæler. Ta også med deg joggesko, så du kan gå lange turer rundt solnedgang.
Hoteller og leiligheter i Gennadi