Ting å se på Rhodos

Ting å se
 - Rhodos
Δημήτρης Ασιθιανάκης

Rhodos er en av de mest kosmopolitiske øyene i Hellas. Den tiltrekker seg tusenvis av turister fra hele verden. Dens sjarm kommer fra sin lange historie sammen med sin uforlignelige naturlige skjønnhet. Besøkende har mange muligheter, men hovedattraksjonene på øyen er:

Gamlebyen

Gamlebyen med mange attraksjoner slik som stormesterens palass, Suleiman-moskeen, riddergaten, de majestetiske portene, og mer.

Hippocrates square in the historic Old Town of Rhodes Greece
'Hippocrates square in the historic Old Town of Rhodes Greece' - ian woolcock / Shutterstock

Arkeologisk museum på Rhodos

Ligger nær havnen til byen Rhodos i en toetasjes middelalderbygning fra 1489, som fungerte som et sykehus for ridderne. Her kan man finne en skulptur av en løve som sluker byttet sitt. Oppe finner du gravsteiner, inngraverte våpenbøker og fragmenter av statuer. Nede står det fabelaktige skulpturer, slik som Afrodite av Rhodos, Marine Venus og et marmorhode av solen. Telefon: 22413/65256.

Archaeological museum building at historic Rhodes island in Greece.
'Archaeological museum building at historic Rhodes island in Greece.' - Carsten Medom Madsen / Shutterstock

Stamatiadou-museet for paleontologi og mineralogi

Det nye museet ble grunnlagt på Rhodos i 2008 og er den eneste i sitt slag i Dodekanesene. De totalt 41 mineralene som kommer fra hele Hellas, er delt inn i tre samlinger. Telefon: 22410/90201.

Kastelas-museet

Her vises malerier, møbler, skulpturer og mosaikker funnet på Rhodos fra hellenismen til tidlig kristendom.

Rhodos museum for moderne kunst

Har siden 2002 holdt til i en imponerende neoklassisk bygning på Rhodos. Samlingen av mer enn 1000 kunstprosjekter er ansett for å være den beste i sitt slag i Hellas, fordi den dekker alle perioder.Telefon:22410/23766.

Lindos

Lindos var blant de tre viktige byene på Rhodos. Verdt å få med seg er akropolis, tempelet til Athene Lindia på sørenden av akropolis, Propylaea og Nekropolis på åsen foran akropolis.

Ruins of ancient temple. Lindos. Rhodes island. Greece
'Ruins of ancient temple. Lindos. Rhodes island. Greece' - Volodymyr Burdiak / Shutterstock

Sommerfugldalen

Er den mest populære naturattraksjonen på Rhodos. Ligger flott til og har frodig vegetasjon, fossefall og kilder. Man finner også trebroer, benker og dammer her. Mellom juni og september samler sommerfugler seg for å pare seg her, noe som skaper et spektakulært og fargerikt syn. Telefon: 22410/81801.

Petaloudes - The Valley of the Butterflies, Rhodes.
'Petaloudes - The Valley of the Butterflies, Rhodes.' - emberiza / Shutterstock

Seven Springs

Dette betagende stedet er fortsatt ikke viden kjent. Landskapet er vakkert med masse trær, fosser og andedammer. Du finner også et vertshus her, hvor du kan spise smakfull gresk mat. Oppdag det!

Vannpark

Ligger i nærheten av Faliraki, og er den største parken i sitt slag i Europa. Den har alt, inkludert svømmebassenger, undervannsgym, et stort utvalg av vannsklier og selvsagt badevakter. Billetter koster 20 euro for voksne og 15 euro for barn. Parken stenger kl 19:00 om sommeren. Telefon: 22410/84403.

Akvarium

Akvariet på nordspissen av Rhodos er av de beste i sitt slag i Hellas. Det gir både gamle og unge muligheten til å oppleve den marine verden ved å beundre fisker, skilpadder, seler, krabber, kråkeboller, bløtdyr og andre. Noen av disse artene er også utrydningstruede. Telefon: 22410/27308.

the aquarium in Rhodes town, Greece
'the aquarium in Rhodes town, Greece' - dedi57 / Shutterstock

Kallithea Springs

Er en av de mest berømte attraksjonene på Rhodos, og tiltrekker seg hvert år titusener av besøkende. Det er et slående historisk monument med slående arkitektur. Her kan du se Rotunda, som en gang sprutet helbredende vann, men også flere andre monumenter, slik som den nydelige mosaikken. Den ligger rett ved sjøen, 9 km sør for byen Rhodos, rett før Faliraki. Telefon: 22410/ 37090, 22410/38404.

Kallithea springs Rhodes island Greece
'Kallithea springs Rhodes island Greece' - George Papapostolou / Shutterstock